Voiko crossfitistä lyödä vetoa?

Vedonlyönnin kohteissa on usein vain mielikuvitus rajana. Vetoa lyödän niin tosi-tv:n talenttikilpailuista, kaukaisten maiden parlamenttivaaleista kuin jäiden lähdöstä. Myös uudet urheilu- ja kilpailumuodot löytävät tiensä nopeasti vedonlyöntitoimistojen listoille, e-urheilu yhtenä tuoreimmista esimerkeistä. Mutta miten on crossfitin laita? Voiko tästä 2000-luvun trendilajista lyödä vetoa? Katsotaanpa…

Ensin on kuitenkin hyvä muistaa, että vetoa voi lyödä kymmenillä, jopa sadoilla, sivustoilla täysin laillisesti ja turvallisesti. Eri vedonlyöntisivustoilla on kuitenkin eroja, ja ennen rahojen tallettamista ja vetojen asettamista kannattaa tutustua niiden käyttö- ja bonusehtoihin. Rolla Casino bonusehdot ovat hyvä esimerkki pelaajan kannalta edullisista ehdoista, joiden avulla ensimmäiset vedot voi todella pelata riskittömästi ja palkitsevasti.

Mistä kilpailullisessa crossfitissä on kyse?

Crossfit on monille ensisijaisesti liikuntamuoto, jonka tavoitteena on omien rajojen löytäminen ja hyvin monipuolinen harjoittelu. Sitä ei pääasiallisesti pidetä kilpailullisena lajina, mutta kilpailuakin sen piirissä kuitenkin harrastetaan. Joidenkin mielestä tämä ei sovi lajin luonteeseen, mutta toisaalta laji kysyy vakavalta harrastajalta niin paljon, että tasonmittaus muihin harrastajiin nähden puolustaa paikkaansa.

Tunnetuin crossfitin kansainvälinen kilpailutapahtuma on eittämättä vuosittain vuodesta 2007 alkaen järjestetty CrossFit Games. Kilpailuun osallistuvat kilpailijat saavat tietää tarkat treenit, joiden puitteissa he kilpailevat, vasta joitakin tunteja ennen varsinaista kilpailua. Tämä elementti on varsin poikkeuksellinen moniin muihin urheilutapahtumiin nähden ja luo mielenkiintoisen yllätysmomentin myös katsojien kannalta. Vedonlyönnin suhteen ongelma muodostuu tietenkin siitä, että vedonvälittäjien mutta toisaalta myös vedonlyöjien on hankala harrastaa kovin tarkkaa ennakointia kilpailijoiden välisistä voimasuhteista.

Parin ensimmäisen vuoden ajan CrossFit Games oli avoin kaikille Kalifornian Armoasissa sijainneelle kilpailupaikalle saapuneille kisaajille, mutta jo toisena vuonna osallistujamäärä ylitti sadan – kisojen kolmas vuosi toi mukanaan karsinnat. Sittemmin karsintoihin osallistujien määrä on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti: vuonna 2011 karsijoita oli kunnioitettavat 26 000, vuonna 2018 jo huimat 415 000. Osallistujamäärä on kasvanut tasaisesti koko kilpailun historian ajan.

Tapahtuman suosion kasvun myötä myös vedonlyöntitoimistot ovat heränneet tilanteen tasalle. Pohjois-Amerikassa erittäin tunnettu ja ammattimaisten vedonlyöjien suosima Pinnacle otti crossfitin kohde- ja lajivalikoimaansa vuonna 2017 juuri CrossFit Gamesin myötä. Kohdevalikoima on tosin ollut varsin rajallinen, sillä valmiita vetoja on ollut tarjolla vain miesten ja naisten kilpailukategorioiden voittajista.

Vuonna 2018 miesten suosikki Pinnaclella oli kolmatta peräkkäistä voittoaan hakenut Matthew Fraser kertoimella 1,25. Naisissa ykkössuosikin manttelia kantoi Tia-Clair Toomey 3,40:n kertoimella, tosin seuraavana tuli miltei yhtä todennäköisenä vaihtoehtona islantilainen Karin Davidsdottir kertoimella 3,75. Ennakkosuosikit kuitenkin pitivät pintansa 1. – 5. elokuuta järjestyissä kisoissa; sekä Fraser että Toomey voittivat omat sarjansa.

CrossFit Gamesin seuraaminen ja vedonlyöminen on nykyisin huomattavan helppoa ja viihdyttävää, sillä kisat myös televisioidaan. Vuosina 2011 – 2016 lähetyksiä pääsi katsomaan ESPN-urheilukanavan kautta, vuodesta 2017 lähtien CBS Sports on vastannut televisioinnista.

Vedonlyönnin ei tarvitse rajoittua kilpailuihin

Toistaiseksi juuri CrossFit Games on ollut ainoa tapahtuma, joka merkittävissä määrin on kerännyt kiinnostusta vedonlyöntimarkkinoilla. Paikallisilla markkinoilla järjestettäviä kansallisia kilpailuja saattaa silloin tällöin päätyä pelifirmojen listoille, mutta vielä toistaiseksi CrossFit on melko marginaalinen laji vedonlyönnin kantilta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö siitä voisi lyödä vetoa.

Vedonlyönti voi toimia nimittäin varsin kovana treenimotivaattorina. Voitte lyödä treeniporukan kesken vetoa tiettyjen tavoitteiden täyttymisestä – kuka selviää esimerkiksi tietystä harjoitteesta parhaiten? Pienet leikkimieliseksi tarkotetut vedot toimivat varsin hyvinä kirittäjinä, uskokaa pois!