Vedonlyönti ja Crossfit

Crossfitin suosion kasvaessa, kilpailut yleistyvät ja kasvavat, ja samalla joukkoon pääsevät vedonlyönnin ystävät. Erilaiset sivustot tarjoavat useita pelimahdollisuuksia eri kertoimin, ja parhaimpia diilejä kannattaa metsästää useammasta osoitteesta. Koska laji on hiukan erikoinen verrattuna muuhun urheiluun, ja vaatii kilpailijoilta monien taitojen hallintaa, kannattaa alkuun seurata sivujen vinkkejä tai kokeneempien vedonlyöjien ohjeita mahdollisista vetokohteista.

CrossFit GamesEsimerkiksi suurimmassa Crossfit-tapahtumassa, CrossFit Games-kilpailussa voidaan lyödä vetoa kilpailukokonaisuudesta tai yksittäisestä kilpailusta semifinaaleista aina loppuhuipennukseen asti.

Myös muita vedonlyönnin vaihtoehtoja voidaan käyttää, ja lajin kasvattaessa suosiotaan useampia eri vetokohteita nouseekin jatkuvasti esille. Koska kilpailuissa mitataan laajaa kirjoa taitoja, voidaan vetoa lyödä myös siitä, kuka osallistuja on vahvimmillaan tietyllä osa-alueella. Jännityselementin tuo yllätysosuus, joka voi vaihdella esimerkiksi meriuinnista lyhyeen triathloniin tai mihin vain mielikuvituksen rajoittamaan urheilusuoritukseen.

Koska kilpailuissa osallistujat jaetaan luokkiin sekä iän että sukupuolen mukaan, vedonlyöntikohteita riittää runsaasti. Jokainen luokka luo omat haasteensa vedonlyöjille, koska on perehdyttävä samanaikaisesti useampien luokkien harrastajien suorituksiin, vahvuuksiin ja heikkouksiin.

Esimerkiksi nuorille osallistujille on omat luokkansa ja näissä vaihtelevuus on suurta, koska usein luokassa ikähaarukka on vain muutaman vuoden pituinen. Uusia harrastajia nousee haastamaan vanhoja konkareita yhä enemmän lajin saavuttaessa maailmanlaajuista suosiota.

Suuri voittopotti ja nykyään lähetysten avulla seurattavissa oleva kilpailu pitää sekä katsojat että vedonlyöjät varpaillaan. Kilpailijoiden viedessä kehonsa äärirajoilleen ei yllätyksiltä ja odottamattomilta sattumilta voida välttyä.

Vedonlyönnissä on otettava huomioon kilpailijoiden aikaisemmat saavutukset, nykyinen kunto, mahdollisten vammojen historia ja omistautuminen kyseiselle kilpailulle. Joskus voitto voi mennä yllättäväänkin osoitteeseen, kun pelistä on tippunut ennakkosuosikkeja esimerkiksi loukkaantumisten takia.

Jos vedonlyönnistä haluaa saada mahdollisimman paljon irti, kannattaa lajiin tutustua hyvissä ajoin ja perehtyä sen vuoden kilpailijoiden taustoihin perusteellisesti. Vaikka yllätyksiä tapahtuukin jatkuvasti, on kunnollinen valmistautuminen lähes yhtä tärkeää sekä kilpailijalle että uhkapelurille. Vaikka ensimmäinen vedonlyöntikerta ei toisikaan toivottua tulosta, luo kokemus pelurista konkarin, eikä täten kannata lannistua.

Vedonlyönin kiehtovuus johtuukin sen tuomasta jännityksestä: uhkapelaaja odottaa kuumeisesti kilpailun etenemistä ja oman suosikin suoritusta. Pelkästään tämä tunne on usein pienen vedon arvoinen, ja mahdolliset voitot ovat vain plussaa.