Sivuston esittely lyhyesti

Sivusto on omistettu Crossfit-urheiluharrastukselle, lajille joka tuo vaihtelevan, kovan intensiteetin urheilusuorituksen kaikkien ulottuville. Crossfit toivottaa tervetulleeksi sekä uudet että kokeneet harrastajat kokoon tai muotoon katsomatta ja pyrkii parantamaan näiden fyysistä hyvinvointia tehokkaalla tavalla kannustavassa ja tukevassa ympäristössä.

Laji kasvattaa lihaksiston voimaa sekä liikkuvuutta erilaisilla haastavilla treenitavoilla. Treeniohjelmat vaihtelevat päivittäin ja keskittyvät eri lihasryhmiin sekä erilaisiin suoritusvaatimuksiin. Crossfitissä ei keskitytä pelkästään yhden taidon tai osa-alueen kehittämiseen, vaan päämääränä on luoda urheilija, joka pärjää missä tahansa fyysisessä tilanteessa ilman erityistä harjoittelua kyseisestä toimintoa varten.

Sivulta löytyy lyhyt ja tiivis esittely Crossfitistä lajina, jolloin siitä kiinnostuneiden on mahdollista saada kattava alkukäsitys lajin tarkoituksesta ja päämäärästä.

Samalla tietoa löytyy myös siitä, kenelle Crossfit on sopiva harrastus, ja mitä aloittelevalta harrastajalta vaaditaan tai toivotaan.

Tietoa on myös siitä, kenelle kyseinen urheilulaji ei ehkä ole sopivin, ja mitkä ovat ne syyt, joiden takia lajia ei kaikille suositella. Samalla käydään lävitse niitä vaaroja ja riskitekijöitä, joita lajiin sisältyy.

Kun kiinnostus lajiin on herännyt, voi sivustolta etsiä ohjeita siihen, miten valita itselleen sopiva sali, jotta harrastuksen aloittaminen olisi sekä turvallista että mielekästä. Samalla pohditaan sitä, olisiko harrastusta mahdollista kokeilla ensin kotona omassa rauhassa.

Vaikka laji on suhteellisen uusi, se on saanut kattavat tukijoukot harrastajista ympäri maailman. Suosion kasvaessa myös kritiikki lajia kohtaan on saanut enemmän huomiota, ja yleisimpiä kritiikin aiheita käydään myös sivustolla läpi.

Mikäli harrastaja innostuu lajista oikein kunnolla, kannattaa tämän perehtyä esimerkiksi Crossfitin suurimmalle tapahtumalle omistettuun sivuun. Koska harrastus on kilpailuhenkinen, otetaan vuosittain mittaa parhaimpien urheilijoiden välillä.

Vaikka itse ei tälle tasolle pitkään aikaan tai mahdollisesti koskaan pääsekään, voi kilpailua seurata kotisohvaltakin, ja lisäjännitystä siihen voi tuoda esimerkiksi vedonlyönnin avulla.

Kun Crossfit on vienyt koko sydämen ja mielen, kannattaa harkita siitä jopa ammattia. Lajin kattojärjestö kouluttaa jatkuvasti uusia valmentajia ja opettajia, jotka voivat työllistyä lisensioiduille saleille.