Kuinka päästä Crossfit-opettajaksi?

Crossfit-teacherCrossFit Inc. on luonut neljätasoisen koulutusohjelman, josta Crossfitin harrastajat voivat valmistua sertifioiduiksi lajin opettajiksi. Vaikka tasoja on useampia, jo ensimmäisen tason jälkeen urheilijalla on yrityksen lupa kouluttaa aloittelijoita. Koulutuksia järjestävät yrityksen lisensioimat salit, ja niiden hinta voi vaihdella suuresti sekä alueittain että maittain. Koulutusohjelmien tarkoitus on antaa harrastajalle kattava käsitys urheilulajista, sen harjoittamisesta, vaarojen ja riskien minimoimisesta, treeniohjelmien tekemisestä, sekä muiden harrastajien ohjaamisesta. Koulutuksista saatuja sertifikaatteja on myös pidettävä jatkuvasti yllä, kunkin tason vaatimusten mukaisesti.

  • Taso 1 ( CF – L1 )

Tälle tasolle ei ole ennakkovaatimuksia, vaan mukaan voi hakea jokainen. Koulutus sisältää ensimmäisen tason sertifioidun kurssin, jolle vaaditaan 100-prosenttinen läsnäolo. Kurssin lopuksi järjestetään koe, josta on saatava hyväksytty tulos, jotta kouluttajaksi hyväksyminen onnistuu. Ensimmäisen tason koulutus on uusittava viiden vuoden välein, mukaan lukien sekä kurssi että koe.

  • Taso 2 ( CF – L2 )

Jotta toisen tason koulutukseen on mahdollista päästä, täytyy alkuun olla ensimmäisen tason sertifikaatti olla hallussa. Samalla toivotaan hakijoilta vähintään kuuden kuukauden kokemusta muiden harrastajien ohjaamisesta sekä internetkurssin suorittamista. Toisella tasolla järjestetään uusi kurssi, jossa on myöskin 100 prosentin osallistumispakko. Tämäkin sertifikaatti on uusittava viiden vuoden välein käymällä tason kurssi uudestaan.

  • Taso 3 ( CF – L2 )

Tason kolme koulutuksessa urheilija on päässyt lähes koulutusohjelman huipulle. Tietenkin vaatimuksena on aikaisempien tasojen, eli ensimmäisen sekä toisen tason sertifikaattien suorittaminen, mutta ennakkovaatimuksena on myös CCFT-koe, joka on ANSI:n hyväksymä. Jotta kolmostason sertifikaatti pysyy hallussa, on omaa kouluttautumista kehitettävä jatkuvasti, ja esimerkiksi muiden opettamista täytyy olla kolmen vuoden aikana takana vähintään 900 tuntia.

  • Taso 4 ( CF – L3 )

Neljäs taso on koulutusohjelman huippu jonka jälkeen urheilija saa valmentajan tittelin. Aikaisemmilta kursseilta sertifikaatti on antanut luvan toimia kouluttajana. Jotta viimeiselle tasolle on mahdollista päästä, tarvitaan ensin tason kolme sertifikaatti. Tämän jälkeen on käytävät läpi suorituksen arvioiminen, mistä tulee päästä hyväksytysti lävitse. Jotta tason neljä sertifikaatti pysyisi voimassa, on täytettävä tason kolme aktiivisuusvaatimukset.